Levensverhalen in opdracht


Mijn leven in letters…

Heb je een interessant levensverhaal te vertellen, maar krijg je het zelf niet op papier? In een eerste gesprek kunnen we erachter komen of ik iets kan betekenen. Heldere afspraken over verwachtingen en kosten zijn erg belangrijk. Schroom niet om (vrijblijvend) contact op te nemen.

Levensverhalen… ook na de dood van levensbelang!

Als je eenmaal afscheid hebt genomen van je liefste, je vader, moeder of kind, weet je je wellicht geen raad met alle herinneringen die op je afkomen. Je praat veel over de overledene of… juist helemaal niet. In ieder geval zul je merken dat de omgeving al snel weer overgaat tot de orde van de dag. Jouw wereld mag stilstaan, het grote leven gaat in alle snelheid door.
Hoe helend kan het dan zijn het verhaal van de dierbare nog eens van het begin tot het einde te overdenken, te vertellen en vast te leggen. Nog eenmaal de balans opmaken van dat kostbare mensenleven dat er altijd was, maar er vanaf nu nooit meer zal zijn.
Door te vertellen komt een mens op verhaal. Verhalen brengen emoties in beweging. Door verhalen begrijpt een mens de wereld om zich heen en dat ene leven beter. Foto’s, filmpjes, plakboeken of dagboeken kunnen in dit proces een belangrijk hulpmiddel zijn.
Elk mensenleven is de moeite waard. Elk mensenleven is eveneens een boek waard. Een levensverhaal is van levensbelang.
Ik help graag met het schrijven van een herinneringsboek.