Cursus/workshop

Cursus Levensverhaal
Het is een mooie en zinvolle bezigheid om in een kleine groep mensen te werken aan het eigen levensverhaal. Met bepaalde oefeningen activeren we de vroegste herinneringen. Het blijkt dat schrijven in een groep veel oplevert. De cursisten brengen elkaar op ideeën, en al doende lukt het steeds beter om hoogte- en dieptepunten uit het verleden op papier te zetten. Dat is mooi voor het nageslacht, maar zeker ook voor de hoofdpersoon van het verhaal. De resultaten leiden tot waardevolle gesprekken.

Start Levensverhaal beginners/gevorderden
Start: april en september 2018, woe.mi. van 2 tot 4
Plaats: Tresoar, Leeuwarden
Minimaal 6, maximaal 8 personen.
Kosten : 8 lessen voor €145,00 (incl. 21% btw)

Omrop Fryslân was 29 april 2015 bij de laatste les. Luister hier naar de radio-uitzending! (even naar beneden scrollen voor het juiste item)

LV-Kafee
In Winsum ben ik gestart met het LV-Kafee. Bedoeld voor schrijvers die zowel de beginners- als de vervolgcursus hebben gedaan. Vier keer per jaar is er een terugkom-ochtend, waar gelegenheid is voor uitwisseling, feedback en scholing op bepaalde onderdelen.
Kosten voor vier bijeenkomsten €50,00. Losse bijeenkomst €15,00.
Het laatste LV-Kafee van dit seizoen is op 12 april.

img_3350

Op ‘e Skille 23-5-2013

Ik verzorg ook workshops Levensverhalen.

Aanbeveling:
In het kader van het levensboekenproject van Thuishotel waren wij op zoek naar een boegbeeld voor het levensverhaal. Hierbij dachten wij al snel aan Marga Claus, schrijfster en docent voor het schrijven van levensverhalen. Vanaf het moment dat wij contact met haar hadden blijkt zij een waardevolle bijdrage te leveren aan ons project. Het begon tijdens haar lezing in september 2012 voor een groep schrijvers en vertellers. Ze introduceerde het begrip: Het levensboek is van levensbelang en weet dat zo mooi uit te leggen dat je er kippenvel van krijgt.
Vervolgens deed ze ons het aanbod om voor de schrijvers uit ons project een workshop ‘Schrijftips’ te verzorgen. De inspiratie die ze daarbij aan de aanwezigen gaf naast de praktische tips was zeer waardevol!
Tot slot blijkt Marga ook een rasechte netwerker en verbinder te zijn, zo zorgde zij ervoor dat wij vanuit het project Levensboeken de inleiding mochten verzorgen van een bijeenkomst van de Afuk voor activiteitenbegeleiders.
Kortom, wij ervaren Marga als inspirerend, verbindend en met een grote kennis van zaken!

Ariënne Bos
Communicatieadviseur
Antonius Zorggroep en Thuishotel
27 maart 2013